ERDOGAN, SAHIN EN DE IS

Erdogan

Behalve banden met Sedat Sahin (zie De Telegraaf 1 mei 2015), een notoire huurmoordenaar, onderhoudt de Turkse president Erdogan ook bijzondere relaties met de IS. Aan de oppervlakte is Erdogan een serieuze NAVO-partner, maar dan wel eentje met een verborgen agenda. Hij zet hiermee een oude Turkse traditie voort: speel religieuze radicalen uit tegen etnische minderheden en andersdenkenden, om de aandacht weg te leiden van politieke issues. Meer inzoomend op de details vallen andere parallellen tussen de situatie nu en de negentiger jaren op.

In 1993 ontbond het Turkse Hof de Koerdische Arbeiderspartij voor het Volk (HEP); in 1994 de Koerdische Democratische Partij (DEP); in 1999 de Democratiepartij voor het Volk (HADEP) en in 2005 de Partij van de Democratische Samenleving (DTP). Allen werden kort na hun oprichting ontbonden omdat ze, zo wordt gezegd, nauw zouden samenwerken met de PKK. Diezelfde beschuldiging ligt nu ook voor aan de nieuw gekozen Koerdisch partij HDP, die deze zomer met dertien procent gekozen werd in het Turkse parlement.

Omtrent het tijdstip van de ontbinding van die democratisch gekozen partijen nemen de activiteiten van Turks geïnspireerde terreurgroepen altijd toe. Juist vlak voor de ophef over de vermeende verbondenheid met de PKK maken organisaties als de Turkse Hezbollah en de Hizb-I jacht op ‘het aangeschoten wild’, de Koerdische parlementariërs die hun immuniteit dreigen te verliezen. En als die Turks religieuze terroristen hun nut voor de Turkse staat hebben verloren, pas dan gaat Turkije jacht maken op die groepen.

Zo’n zelfde situatie voltrekt zich nu ook in de relatie tussen Turkije en de IS. Tot voor kort was de IS een trouwe bondgenoot van Turkije. De IS kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van de Turken. Veel van de IS-leden werden gerekruteerd uit gepensioneerde soldaten van de Speciale Turkse strijdkrachten. Ook voor hun gewonden kon de IS bij Turkse veldhospitalen terecht. Daniel Pipes, een Amerikaanse historicus en politiek commentator, gaf na een vraaggesprek met Ahmed Kurdi, leider van de Koerdische Bevrijdingsbrigade, aan dat door de IS gevangengenomen Koerdische strijders ondervraagd werden door Turkse inlichtingenofficieren. ‘Al onze mensen zeiden dat de Turken meededen bij deze ondervragingen. (…) Ze doen net als ze ruzie hebben met deze groep, maar dat is beslist niet waar.’ Omgekeerd beschikken gewonde IS-strijders, die in de handen vallen van de Koerden, maar al te vaak over Turkse paspoorten. Een aantal Turkse (reguliere) politieagenten dat zo vermetel was om IS-transporten op Turkse bodem staande te houden, werd, tezamen met een officier van justitie, teruggefloten door de Turkse generale staf.[1]

Turkije is nu klaar met de IS, zijn voormalige bondgenoot, en kan officieel de jacht openen op de radicaalislamitische groepering, net zoals Turkije de Turkse Hezbollah in de negentiger jaren illegaal verklaarde. De IS deed namelijk niet waarvoor ze ingehuurd was, de Koerdische top in Syrië uitschakelen. Tegelijk kan het officieuze spel beginnen: de criminalisering van de vers gekozen Koerdische parlementsleden en de aanval op andersdenkenden.

[1] Documentatie met betrekking tot dit onderwerp is terug te vinden op de website van de ISVW.

Dit bericht is geplaatst in Turkije en de IS. Bookmark de permalink.

2 reacties op ERDOGAN, SAHIN EN DE IS

 1. Jeannette schreef:

  Zei Putin ook al niet dat er bij de G20 landen 40 landen zitten die de IS op de een of andere manier steunen, ben benieuwd welke landen dat zijn!

 2. FLORAC BOSCH schreef:

  Turkije is een land van de ongekende problemen.

  In Turkije, door de dictator Erdogan, worden er Miljoenen Koerden (meer dan alle Syriërs) verjaagt uit hun woongebieden!!
  Gaat deze Turkije nu Syrische migrantencrisis oplossen?
  Turkije is juist de belangrijkste oorzaak van hele Syrische burgeroorlog en heeft tientallen Jihadistische organisaties opgericht. Niet alleen Al Nusra maar ook ISIS kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van de Turken. Veel van de IS-leden werden gerekruteerd uit de Speciale Turkse strijdkrachten. Circa 18 000 turkse soldaten en 26 000 paramilitairen vechten als jihadist in Syrie!
  En nu turkse-Koerdistan!

  Lijken in de straten. Straaljagers bombarderen Koerdische dorpen…Tanks trekken sporen in het asfalt waar tot voor kort auto’s reden. Zwaarbewapende soldaten van het Turkse leger doorzoeken huis na huis. Koerdische vrouwen worden massaal verkracht! Honderden duizenden Koerdische burgers zijn al gevlucht. Talloze anderen zitten gevangen tussen twee vuren en kunnen de deur niet uit wegens de uitgaansverboden die het Turkse leger in diverse steden en wijken heeft afgekondigd.

  Turkije zou eerst zijn oorlog tegen de Koerden moeten stoppen voordat de visa plicht met Europa wegvallen. Want met dit verdrag lost Europa geen migrantencrisis, in tegendeel halen we niet alleen 20 Miljoen Koerden hierheen maar ook moeten we brutale oorlog van de Turken financieren…!

  In steden als Diyarbakir, Cizre, Silopi, Nusaybin, Mardin, Sirnak, Idlib en Silvan voert Turkije een zware oorlog tegen de Koerden.
  De cijfers spreken duidelijke taal. Zeker 7,3 miljoen inwoners van 17 steden worden zwaar getroffen door de vuurgevechten en de uitgaansverboden.
  Koerden worden massaal verjaagt uit hun woongebieden. In Turkije wonen ongeveer 28 Miljoen Koerden! Meer dan alle Syriërs bij elkaar! Ze zijn nu door deze Turkse aanval migrant gemaakt en over de rug van deze migranten chanteert Turkije zich de EU in.

  Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 2 Miljoen Koerden al op de vlucht! Turkije is dus niet beter dan de Syrie, Afghanistan of Irak! Deze Turkije lost de migrantencrisis niet, maakt juist nog erger!!

  Als wij de Turkse dictator Erdogan moeten geloven dan kleeft er heel veel bloed aan de handen van EU leiders en de rest van alle corrupte politici!

  De haat van de Turkse president Erdogan richting europa!

  De islam komt hier als een dief in de nacht. Over een paar maanden kunnen de Turken massaal EU bestormen met alle jihadisten.
  Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.

  15 Koerdische steden veranderd in ‘ware oorlogszone’ ! Turkije gebruikt Jihadisten tegen de Koerden!

  Turken blijven jihadisten steunen en Koerden beschieten…

  Ondertussen blijft het Turkse leger nog meer troepen en wapens naar Koerdistan sturen, en worden moslimterroristen bevoorraad en bewapend, zodat ze nieuwe aanslagen in het noorden van het half verwoeste land kunnen plegen.

  Turkije zet Jihad-groepen in tegen de Koerden…Nog meer koerden vluchten naar Europa: migratiecrisis wordt alleen nog erger! 

  Binnen Turkije is er juist nog een grotere burgeroorlog gaande…. Veel steden en dorpen zijn veranderd in spooksteden, waar nu een strikte avondklok is ingesteld. turkije heeft binnen 4 maanden 271 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt! 

  Dientengevolge zijn honderden duizenden Koerden gedwongen om hun huizen te ontvluchten. Turkije zelf is de grote oorzaak van de migrantencrisis! Turkije jaagt de Koerden, 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht!

  In werkelijkheid zijn de Turkse “post-moderne islamitische” leiders gewoon islamisten, verpakt in een mooiere cadeauverpakking.

  270.000 Turkse soldaten, gesteund door tanks, straaljagers en raketten tegen de Koerden..

  In Turkije is er een regionale burgeroorlog tegen de Koerden begonnen. Miljoenen Koerden worden verjaagd richting Europa…

  Turkije vernietigd Koerdische dorpen en jaagt de bevolking! Erger nog, het conflict heeft de potentie om te leiden tot geweld in Europa, verspreid over grote steden.

  EU heeft aan dictator Erdogan feitelijk een vrijbrief heeft gegeven om met grote militaire macht de Koerden te verpletteren. Ankara gebruikt de € 6 miljard die het van Brussel kreeg om de migrantenstroom naar Europa in te dammen in werkelijkheid om de uitroeiingoorlog tegen de Koerden te financieren. Erdogan wil migrantenaanval op EU pas stoppen als hij de Koerden mag vernietigen..Dictator Erdogan heeft de miljarden die de EU hem heeft aangeboden om de massa’s vluchtelingen die hij op Europa afstuurt in Turkije te houden afgewezen. De reden: hij wil eerst toestemming van de EU om oorlog tegen de Koerden te voeren en hen te vernietigen. Ook hierin blijkt de bedrieglijke aard van de Turkse moslimpresident, maar de Westerse politiek weigert nog steeds hier zijn ogen voor te openen, mede omdat de EU diep verdeeld is en feitelijk niet meer in staat is zichzelf te verdedigen. En daar maakt Erdogan nu even handig als schaamteloos misbruik van.

  Nu worden de Koerden al maanden gebombardeerd door de Turkse luchtmacht, en werkt het Turkse leger nauw samen met de islamitische terreurbeweging Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië). Ook ISIS is een pion in het schaakspel van Erdogan, die zijn zinnen heeft gezet op Syrië en de in Turkije getrainde jihadisten…

  Turkije wil openlijke steun Europa voor oorlog tegen Koerden

  Volgens Erdogan mag het feit dat de Koerden een van de belangrijkste krachten tegen ISIS zijn geen reden zijn om hen dan maar hun gang te laten gaan. In werkelijkheid ziet Erdogan de Koerden juist vanwege hun strijd tegen ISIS en Al Qaeda als een grote bedreiging voor zijn Islamitische veroveringsplannen met Syrië en daarna het hele Midden Oosten.

  SALAFIST ERDOGAN WILT EUROPA ISLAMISEREN!

  Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 80 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen.
  Turkse Salafisme, is als gif dat onschuldig is als je er weinig van inneemt, maar wanneer je er langdurig aan wordt blootgesteld, kan het zich uiten in haat en wrok tegen het Westen…De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de lange termijn doelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel!
  Deze onbeperkte uitnodiging tot massale immigratie geeft enorme problemen met kosten, integratie, huisvesting, gezondheidszorg, scholing, criminaliteit, werkgelegenheid en geloof.

  Turkije krijgt in deze regeling ook nog een heel gevaarlijk extra instrument. Het kan 3 miljoen Syriërs (alleen de salafisten), Irakezen, Pakistaners en Afghanen en andere ongewenste vreemdelingen eerst een Turks paspoort geven, en daarmee automatisch een visum naar de Europa… In de hoop dat hun probleem, ons probleem wordt. Europa geeft haar immigratiebeleid uit handen aan gevaarlijkste Islamieten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *