ISVW-manuscript gestolen uit gevangenis

 

Omslag HB                                                                 ISVWlogo

 

Op 17 november is een cruciaal deel van een manuscript van ISVW uitgevers door Justitie ontvreemd uit een cel in de penitentiaire inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard. Dat melden advocaten Judith Serrarens en Adèle van der Plas. Het betreft het manuscript van het komende boek Hüseyin Baybasin. Turks-Nederlands overspel in de Koerdische kwestie van de hand van wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen.

De tekst, die handelt over de Turks-Koerdische zakenman Hüseyin Baybasin, maakte deel uit van het advocatendossier van Baybasin. Het is gevangenispersoneel bij wet verboden om de advocatendossiers te openen. Bovendien mogen bij een celinspectie ook geen persoonlijke artikelen weggenomen worden uit een cel. ISVW uitgevers zal, mede namens de auteur, aangifte doen van diefstal.

Hüseyin Baybasin zit een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. Het wordt steeds duidelijker dat het bewijs tegen hem doelbewust is vervalst door een Nederlands-Turkse politie-eenheid. In het manuscript beschrijft Rein Gerritsen hoe Baybasin, die mede-initiatiefnemer was van het in Den Haag opgerichte Koerdische Parlement in Ballingschap en die eerder een boekje opendeed over drugssmokkel door Turkse diplomaten, achter de tralies verdween. Hoge ambtenaren en politici uit zowel Nederland als Turkije hebben, blijkens het manuscript, in deze zaak een dubieuze rol gespeeld. Voor Baybasin, die geen Nederlands leest, liet de uitgeverij een vertaling maken van cruciale passages uit het manuscript. Niet alleen deze Engelstalige tekst is uit de cel van Baybasin ontvreemd, maar ook de onderliggende bewijsstukken. Het betreft geheime ambtelijke rapporten en memo’s. Ook van deze ontvreemding doet ISVW uitgevers aangifte.

Hüseyin Baybasin vertelt in een interview, te beluisteren op youtube.com/watch?v=E73b66_qkQE, dat de inspectie van zijn cel niet door het reguliere gevangenispersoneel gebeurde, maar door een extern team van Justitie, de Landelijke Bijstands Eenheid, wat ongebruikelijk is. Volgens de aangifte van Judith Serrarens, een van de advocaten van Baybasin, is de cel van Baybasin overhoop gehaald en zijn enkele bezittingen kapot gemaakt, iets wat Baybasin in het radio-interview bevestigt. Hij bevestigt ook dat het vertaalde manuscript van Rein Gerritsen is weggehaald. ‘Ik had er allerlei aantekeningen met de hand op geschreven, maar dat is nu allemaal gestolen.’

Van zowel het manuscript als de onderliggende bewijsstukken bestaan meerdere kopieën. De productie van het boek is dan ook niet gevaar. Het boek komt waarschijnlijk over twee maanden in de handel. Het verschijnt min of meer tegelijk met een ander ISVW-boek over deze zaak: De Baybasin-taps; een politieke gevangene in Nederland, van de hand van hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen. Hij onderzocht de onlangs vrijgegeven telefoontaps van Baybasin en concludeert in het boek dat de inhoud met plak- en knipwerk in de audiobestanden tot stand is gekomen.

Noot voor de pers: Noch de uitgever noch de auteur doen op dit moment uitspraken over de precieze inhoud van de genoemde manuscripten. Op het moment dat de boeken verschijnen, zal de uitgeverij een persconferentie organiseren. Voor meer details over de strafbaarheid van het ontvreemden van het manuscript van Gerritsen verwijzen we u naar mr. Serrarens: info@hradvocaten.eu. Voor algemene informatie over de zaak Baybasin kunt u terecht bij advocaat Adèle van der Plas: bsvdp@xs4all.nl.

Dit bericht is geplaatst in Baybasin met de tags , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op ISVW-manuscript gestolen uit gevangenis

 1. Dick schreef:

  Heel goed dat het ISVW deze stappen zet.

 2. G. Ter Linden schreef:

  Van het manuscript bestaan meerdere kopieën, er is dus niet substantieels verdwenen.

  Dit lijkt het meest op een opzichtige poging publiciteit voor dit boek te genereren. Wel vervelend als dit met leugens gebeurt.

  Die hele plotterwereld (Micha Kat, Rein Gerritsen, Wim Dankbaar, MartinVrijland, Hans Mauritz en nog een leger fantasten) rond Demmink en Baybasin is doorgestoken kaart. Waarom besteden we er nog zoveel aandacht aan?

  • Dick schreef:

   Wat een domme reactie Ter Linden.
   Wat zijn de feiten. Er is weer intensief advocaten postverkeer, dat mogen ze niet inkijken. Zijn ze nieuwsgierig geworden? Of vinden zij uit de kring van prof. Bovenkamp het nodig om te proberen informatie te krijgen, of is het gewoon pesten. Volgens Bovenkamp en consorten is Baybasin en drugs een combinatie.
   Als er een anonieme melding over contrabande gedaan wordt, dan werkt het systeem zoals dat normaal moet werken, maar wettelijk mogen ze het advocaten dossier niet inzien en zeker niet stelen. Dat ze op een gewelddadige manier ook het lichaam hebben onderzocht, doet mij vermoeden dat er een vermoeden is gewekt van contrabande in de vorm van drugs.
   Graag uw excuus of uw onderbouwing van uw stelling, ik hoop dat u dat lef kan opbrengen.

  • yvonne schreef:

   Wat is een plot mijnheer? De Teevendeel zou ook een plot zijn. Dus laat mij niet lachen.

 3. admin schreef:

  Beste Ter Linden,

  gelieve mij niet over één kam te scheren met Kat, Dankbaar, enzovoort. Graag zag ik ook uw claim ‘met leugens’ op de een of de andere wijze onderbouwt. Het probleem met het verdwenen manuscript is dat het ook citaten van diplomaten aangaat, die in de advocatenpost zaten en thuishoorden. En wat die mensen te zeggen hebben, gaat niemand anders iets aan totdat ik ben staat ben geweest wederhoor toe te passen. En, o ja, maakt u zich niet ongerust: tegen de tijd dat het boek uitkomt, is iedereen de rompslomp van de diefstal allang weer vergeten.

 4. Gerrit schreef:

  Linda Rijnveld:
  31 maart, 2016 op 01:13
  Met alle respect. Zo nu en dan leiden ‘hits’ naar uw site. Vaak een schat aan informatie.
  Op dit onderwerp, kan ik echter niet helemaal met uw blijdschap meevoelen. Zal best zijn dat de aanklacht niet (helemaal) goed onderbouwd en/of terecht was.
  Maar om nu te doen alsof de man een lieverdje is . . . Zuiver een diplomaat, zuiver zakenman, klokkenluider ook nog.
  Dat terwijl er tonnen gedegen documentatie tégen de man is. In zaken zat dat sujet zeker. Geen frisse, echter!
  Natuurlijk knoeit het O.M. in zo’n zaak lustig op los. De betrokkenheid van de Staat moet buiten beeld blijven.
  Neemt natuurlijk niet weg dat drughandel strafbaar is. En terecht.
  “conversation with Sibel Edmonds on Operation Gladio Plan B • 11/07/2014 :
  1:28 And we started to broach this topic last week when we were talking about Hüseyin Baybaşin, who is known as Europe’s Pablo Escobar and who was thrown in prison — he was arrested in the late 1990s and convicted in 2001,
  https://www.corbettreport.com/gladio-b-running-drugs-and-laundering-money/
  Heb niet de indruk dat Corbett, noch Edmonds charlatans zijn. Overigens, meer bronnen hebben veel info over de drughandel van uw idool.
  De oorlog in Afghanistan heeft wel zoveel aan het licht gebracht, dat onze regering vuistdiep is verwikkeld in de clandestiene drugshandel. Overigens bleek dat ook al tijdens het kalt stellen van van Traa. De IRT-affaire. Het Parlementaire onderzoek, waar drugshandel onder leiding van MinJus boven water kwam. En in de doofpotten ging.
  Wat is dat toch, dat u zich juist voor zo’n sujet inzet?
  Overigens, we worden allemaal op illegale wijze van onze vrijheden beroofd. middels de EU, NAVO, ECB, VN, TTIP, CODEX noem maar op. Aan de orde van de dag.
  ER zijn nog veel ernstiger juridische missers in ons land. Waar u kennelijk dan weer geen oog voor hebt.
  Steek je je neus in drugshandel – niet mekkeren als je op de blaren moet zitten. Foute advocaten erbij graag, gaan over lijken op die manier. Moet je niet willen.
  Ik hoop dat het overkomt. Kan niet beloven morgen, of later, hier nog weer op bezoek te kunnen komen.
  Beantwoorden

  ⦁ Rein Gerritsen:
  3 april, 2016 op 15:56
  Beste mevrouw Rijnveld,
  ik zou graag kennis willen nemen van ‘de tonnen belastend bewijsmateriaal’ tegen Baybasin, al was het alleen maar om op een gedegen manier hoor en wederhoor toe te passen. Zou u zo vriendelijk willen zijn aan mij door te geven waar ik dit materiaal kan vinden?
  Beantwoorden

  ”Mijnheer Gerritsen, deze bewijzen kunt u vinden op mijn weblog:
  http://gerritherders.blogspot.co.uk/
  U zou dan ook gelijk antwoord kunnen geven op mijn andere vragen. Hierover zijn de vededigers van Baybasin opeens doodstil”

  • admin schreef:

   Beste meneer Herders,

   Op uw website staan geen bewijzen, maar insinuaties, geruchten, roddels en achterklap. Ik raad u aan om de boeken van Ton Derksen te lezen, wellicht bent u dan in staat om een onderscheid te maken tussen ‘het bewijs van’ ‘hear say’ en toegepast natuurkundig onderzoek. Voorts zou ik het op prijs stellen als u in uw correspondentie met mij de beleefdheidsnormen in acht zou nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *